8. tammikuuta 2012

Cassandra Clare - Clockwork Prince


Clockwork Prince jatkaa Claren The Infernal Devices -sarjaa siitä mihin ensimmäisessä osassa jäätiin. Klaavi antaa Lontoon Instituutin väelle tehtäväksi löytää Mortmain kahden viikon sisään, jotta Charlotte ja Henry voivat jatkaa Instituutin johtajina. Vihjeiden etsiminen vie Tessan, Jemin ja Willin aina Yorkshireen asti. Etsintöjen edetessä yksi heidän omistaan pettää heidät ja he joutuvat jälleen vaikeuksiin Naten kanssa.

Tessa huomaa lähentyvänsä enemmän ja enemmän Jemin kanssa, vaikka hänen kaipuunsa Williä kohtaan vaivaa häntä edelleen. Willissä tapahtuu kuitenkin muutos ja hänen suojamuurinsa alkaa rakoilla. Tessalla ja muilla onkin ongelmia edessään Lightwoodien hengittäessä koko ajan heidän niskaansa.

Tässä kirjassa olikin jo vähän enemmän romantiikkaa mukana ja ainakin omaan makuun se meni juuri oikeaan suuntaan. Oli kiinnostavaa saada tietää vielä vähän enemmän henkilöiden taustoista ja tutustua muutamaan uuteenkin. Etenkin Willin käytöksen syyt hahmottuivat paremmin. Vaikka tarinassa ei juurikaan ollut montaa isompaa käännettä, se oli mukaansatempaavaa luettavaa ja pikkutunneillehan se lukeminen venyikin. Romantiikan osalta etenkin loppu ilahdutti minua, mutta toisaalta nyt pelottaa hieman mitä viimeisessä osassa käy. Jäi ainakin sellanen tunne, että kaikki kääntyy vielä päälaelleen viimeisessä osassa.

Cassandra Clare kirjoittaa aivan loistavia tarinoita: se tuli huomattua jo Varjojen kaupungit -sarjaa lukiessa. Kahden osan jälkeen on vieläkin täysin mahdotonta arvailla, kuinka tarina tulee päättymään. Vaikka Clockwork Prince vastasi vanhoihin kysymyksiin, herätti se vähintään saman verran uusia kysymyksiä. Kuten jo Clockwork Angel:n yhteydessä totesin, ilmestyy viimeinen osa vasta loppusyksystä. En tiedä miten pysyn nahoissani tämän odotusajan, mutta selvisinhän minä odotuksesta Potterienkin kohdalla :)

Cassandra Clare - Clockwork Prince, 496 sivua, Walker Books (toistaiseksi ei suomennettu)

1 kommentti:

Kata kirjoitti...

Täällä nämä 2 osaa odottavat vielä hyllyssä lukuvuoroaan. Mortal Instrumentsin ensimmäinen trilogia kun oli niin vahvasti saman tarinan kokonaisuus, että ajattelin näissäkin olevan parempi, jos saa luettua suht lähekkäin kaikki kolme.