13. tammikuuta 2012

Nälkäpeli-elokuva


Nälkäpeli-trilogia nähdään pian myös valkokankaalla. Ensimmäinen osa saa ensi-iltansa 23. maaliskuuta, ja ainakin minä olen innoissani leffaversiosta. Pidetään peukut pystyssä, etteivät tekijät epäonnistu elokuvasovituksessa, niin kuin joidenkin kirjan pohjalta tehtyjen leffojen kohdalla on käynyt. Lisäksi ikärajaksi on laitettu K-13, joten sovituksesta ei pitäisi tulla liian pehmoa. :)

Ainakin näyttelijävalinnat antavat odottaa hyvää. Katnissin rooliin valittu Jennifer Lawrence huomioitiin vuosi sitten parhaan näisnäyttelijän Oscar-ehdokkuudella hänen roolistaan elokuvassa Winter's Bone. Peetaa näyttelevä Josh Hutcherson nähtiin vuonna 2010 elokuvassa The Kids Are All Right, joka oli ehdolla neljässä kategoriassa 83. Oscar-gaalassa. Lisäksi Nälkäpelissä nähdään mm. Woody Harrelson (Haymitch), Liam Hemsworth (Gale), Elizabeth Banks (Effie Trinket) sekä Lenny Kravitz (Cinna).

Nälkäpelin ohjaa Gary Ross, joka tunnetaan mm. elokuvista Pleasantville ja Seabiscuit. Käsikirjoittajina toimii kirjatkin kirjoittanut Suzanne Collins sekä Billy Ray. Koska Collins on mukana elokuvan teossa, voimme varmasti luottaa jonkin verran siihen, että leffa pysyy uskollisena kirjalle. 


Toinen osa Vihan liekit on näillä näkymin saamassa ensi-iltansa 22.11.2013. Tiukan aikataulun vuoksi käsikirjoittajaksi on nimetty Simon Beaufoy, kun alunperin Collinsin ja Rayn piti jatkaa. Beaufoy palkittiin Oscarilla Slummien miljonääri -elokuvan käsikirjoituksesta ja hän oli käsikirjoittajana myös elokuvassa 127 tuntia.


Ei kommentteja: