27. joulukuuta 2012

Uusi vuosi lähestyy

Joulu vietetty ja vuosi 2012 lähenee loppuaan. Blogi on ollut hiljaiselolla, mutta eipä ole tullut luettuakaan. Marras- ja joulukuun vaihteessa luin Salla Simukan kirjan Toisaalla. Kyseinen kirja ei oikein vaikuttanut. Se selitti edeltäjänsä tapahtumia, mutta koko tarinasta olisi varmasti voinut rakentaa kiehtovammankin. Kirjaa vaivasi sen lyhyys ja liian aikaisin paljastunut totuus.

Lisäksi luin David Nichollsin kirjan Kaikki peliin. Tämä kirja oli hauska ja mukavan erilainen verrattuna kirjoihin joita yleensä luen. Kirjan päähenkilöön oli helppo samaistua ja kaikki hänen epäonnistumisensa herättivät lukijassa myötätuntoa. Elämä ei aina ole niin helppoa kuin mitä voisi luulla. Kirjasta on myös tehty elokuva, jonka katsoin. Elokuvassa oli muutamia poikkeavia yksityiskohtia, mutta se oli kirjan tavoin viihdyttävä ja plussaa tulee pääosaa näytelleestä James McAvoysta, joka on aivan ihana.

Joulupukin mukana tuli tänä vuonna kaksi uutta kirjaa. Tällä hetkellä luen Moira Youngin kirjaa Blood Red Road. Tästä kirjasta on tulossa myös suomennos (Julma maa) ensi huhtikuussa. Toinen lahja oli Christopher Paolinin kirja Perillinen. Ennen kuin tartun Paolinin kirjaan, on minun tosin luettava aikaisemmat sarjan osat, koska olen lukenut niistä vain ensimmäisen kokonaan. 

Ensi vuonna onkin taas tulossa monia odotettuja kirjoja sekä englanniksi että suomeksi. Ja moni niistä on tulossa jo alkuvuodesta. Alla on jatko-osia joita itse odotan innolla. Tuleva vuosi näyttää, mitä uusia tuttavuuksia löytyy. Mitä kirjoja te odotatte?

- Veronica Rossi - Through the Ever Night (tammikuu 2013, suom. toukokuu 2013)
- Beth Revis - Shades of Earth (tammikuu 2013)
- Becca Fitzpatrick - Loppusoitto (helmikuu 2013)
- Lauren Oliver - Requiem (maaliskuu 2013)
- Cassandra Clare - Clockwork Princess (maaliskuu 2013)
- Kiersten White - Loputtomasti (huhtikuu 2013)
- Ally Condie - Perillä (toukokuu 2013)
- Eija Lappalainen & Anne Leinonen - Konejumalat (toukokuu 2013)

1 kommentti:

Lotta kirjoitti...

Hieno ja hyvin kuvainnollistava. :)