14. maaliskuuta 2012

Cassandra Clare - City of Fallen Angels


Alunperin piti lukea Claren City of Fallen Angels vasta keväämmällä, mutta kun alennuksella sain, ostin sen jo nyt luettavaksi. Tämän lukemisessa meni yllättävän pitkään. Kirja ei temmannut mukaansa samalla tavalla kuin Varjojen kaupungit -sarjan kolme aikaisempaa osaa. Huono tämä ei kuitenkaan ollut, mutta ehkä sarjan venyttäminen ei ollut paras ratkaisu Clarelta.

Clary ja Jace voivat vihdoinkin sanoa seurustelevansa salaisuuksien selvittyä. Clary käy läpi varjometsästäjä koulutustaan ja kaikki tuntuu olevan hyvin. Yhtäkkiä Jace alkaa vältellä Clarya ja käyttäytyä omituisesti. Lisäksi joku surmaa New Yorkin varjometsästäjiä, ja myös Simonin henki on vaarassa.

City of Fallen Angels keskittyy hieman enemmän Simoniin, ja suuri osa kirjasta on kerrottu hänen näkökulmastaan. Minulle tämä 'näkökulman vaihdos' sopi oikein mainiosti, ja oli mukavaa lukea vähän eri kantilta kerrottuna. Kuten aluksi totesin, tämä kirja ei ollut niin jännittävä, mutta toisaalta mukaan kuvioihin tuli uusi henkilö, joka piristi tarinaa. Lisäksi olisin halunnut lukea vähän enemmän Claryn koulutuksesta, jota oli mukana vain hieman alussa.

Loppua kohti jännitys tiivistyi hiukan, mutta ei yltänyt aivan samaan kuin edelliset kirjat. Clare tosin jätti tämän kirjan paljon keskeneräisemmäksi kuin muut, joten City of Lost Souls jatkaa varmaankin suoraan siitä, mistä tässä kirjassa jäätiin. Ja onhan se seuraava kirjakin luettava.

Lukunäyte, s. 141
    "That's very illuminating." Simon flung himself into the armchair across from the TV; it had probably once been a pale gold velvet but was now worn to the grayish pile. "Do you have a lot of other profound thoughts like that? Blood is blood? A toaster is a toaster? A Gelatinous Cube is a Gelatinous Cube?"
    Jace shrugged. "Fine. Ignore my advice. You'll be sorry later."
    Before Simon could answer, he heard the sound of the front door opening. He looked daggers at Jace. "That's my roommate. Kyle. Be nice."
    Jace smiled charmingly. "I'm always nice."

Cassandra Clare - City of Fallen Angels, 435 sivua, Walker Books (suomennos syksyllä 2012)

Ei kommentteja: