18. toukokuuta 2012

Kiersten White - Yliluonnollisesti


Evie on vihdoinkin saanut sen tavallisen elämän, josta hän on haaveillut. Järkytyksekseen hän huomaa, että tavallinen elämä voi olla... ...aika tylsää. Juuri kun Evie alkaa kaivata aikoja Kansainvälisen paranormaalien hallintaviraston leivissä, hän saa mahdollisuuden palata töihin.

Vaan kun yksi tehtävä toisensa jälkeen epäonnistuu, Evie alkaa epäillä koko touhun järkevyyttä. Kun kaiken lisäksi Evien ex-poikaystävä Reth ilmestyy paikalle kertomaan järisyttäviä paljastuksia Evien menneisyydestä, Evielle valkenee, että meneillään on taistelu, joka saattaa syöstä koko maailman kaaokseen. Ja kaiken keskiössä on Evie itse.

Se siitä normaalista.

Koska tämä tuli luettua jo muutama viikko sitten, ovat muistikuvani kirjasta hieman hämärtyneet. Whiten Paranormaali-sarjan toinen osa Yliluonnollisesti ei ainakaan minun mielestäni ollut yhtä hyvä kuin ensimmäinen osa. Ei se kuitenkaan huono ollut, mutta ehkä turhan irrallinen jatko-osaksi. Vaikka kirjassa viitattiinkin edellisen osan tapahtumiin ja henkilöihin välillä, ei varsinaisessa juonessa juurikaan pureuduttu ykkösosassa heränneisiin kysymyksiin. Tai ainakin itselleni jäi sellainen kuva.

Evien ja Lendin suhde ei oikeastaan kehittynyt paljoakaan. Suhde tuntui välillä jopa hieman viilenevän ja asioita hankaloitti kuvioihin mukaan ilmestynyt erikoinen Jack (jos muistan nimen oikein). Alussa ounastelin jo mahdollista kolmiodraamaa, mutta ei siinä onneksi ihan niin käynyt.

Yleisesti ottaen juoni ei ihan vakuuttanut, mutta Whiten kirjoitustyyli ilahdutti jälleen muutamissa kohdissa. Evien taustat jäivät vielä todella epäselviksi, mutta ehkä ne hahmottuvat jatkossa paremmin. Tällä kertaa en saa laitettua lukunäytettä, koska ehdin jo palauttaa kirjan kirjastoon.

Kiersten White - Yliluonnollisesti (alkup. Supernaturally, 2011), 331 sivua, suomentanut Leena Perttula, Gummerus 2012

1 kommentti:

Niina T. kirjoitti...

Blogissani on sinulle haaste! :)