30. huhtikuuta 2012

Rick Riordan - HirviöidenmeriAntiikin hirviöt eivät jätä Percyä rauhaan edes kesäleirillä. Hän ei ole enää varma, onko kunnia vai kirous olla jumalten sukua...

Newyorkilaista Percy Jacksonia pidetään koulussa surkeana oppilaana. Todellisuudessa hän on merenjumala Poseidonin poika. Kun muilla alkaa leppoisa loma, Percy lähtee Puoliveristen kesäleirille.

Leiriä suojeleva Thaleian petäjä on myrkytetty. Taikaesine, jonka avulla petäjä pelastuisi, on ollut kadoksissa satoja vuosia, eikä sitä voi löytää ennen kuin on ylittänyt Hirviöidenmeren. Saman meren halki ovat joutuneet purjehtimaan historian sankarit Odysseuksesta alkaen.

Etsintämatka on täynnä vaaroja. Percyn ja hänen ystävänsä Annabethin on pelastettava pahasta pulasta myös satyyri Grover. Samalla paljastuu Percyn perhettä koskeva kammottava salaisuus.

Percy Jackson -sarjan toinen osa Hirviöidenmeri tuli luettua jo viikko sitten, mutta en ole saanut aikaiseksi kirjoittaa tänne vielä mitään. Kirja eteni aika lailla samaan malliin, kuin Salamavaraskin, mutta mukana oli vähän uusia hahmoja sekä erilaisia paikkoja. Lukemisenpuutteeseen Riordanin kirjat sopivat hyvin; ne ovat kevyitä ja mukavia lukea.

Koska lukemisesta on jo viikko, on tarina ehtinyt jo jonkin verran unohtua. Hirviöidenmeressä pääosaan pääsevät kykloopit, sekä hyvässä että pahassa. Kykloopeilla on osansa Percyn perheeseen liittyvässä salaisuudessa sekä Thaileian petäjän pelastamisessa. Varsinainen pahis on kuitenkin sama kuin ensimmäisessäkin kirjassa. Ja kaikki myös liittyy jotenkin Percyä koskevaan ennustukseen.

Kaksi Percy Jackson -kirjaa luettuani voin sanoa, että sarja vaikuttaa hyvältä ja sopii vielä minullekin, vaikka se on hieman nuoremmille tarkoitettu. Se ei kuitenkaan ole Harry Potterien veroinen kaikenikäisille uppoava seikkailu. Aion kuitenkin lukea vielä seuraavatkin osat sopivissa väleissä.

Lukunäyte, s. 98
    Tantalos katsoi Annabethia ja minua kuin olisi halunnut nylkeä meidät elävältä. "Soturin pitää olla sellainen henkilö, joka on saanut osakseen leirin kunnioituksen, joka on näyttänyt kykynsä kilpa-ajossa ja rohkeutensa leirin puolustajana. Sinä johdat tätä etsintäretkeä... Clarisse!"

Rick Riordan - Hirviöidenmeri (alkup. The Sea of Monsters, 2006), 284 sivua, suomentanut Ilkka Rekiaro, Otava 2009
 

Ei kommentteja: