28. joulukuuta 2011

Cassandra Clare - Clockwork AngelCassandra Claren Clockwork Angel oli ehdottomasti tämän joulun yksi parhaita lahjoja. The Infernal Devices -sarja kertoo Varjometsästäjistä aikana ennen Varjojen kaupungit -sarjan tapahtumia. Tarina sijoittuu 1800-luvun lopun Lontooseen. Clockwork Angel:ssa  vilahtaa Varjojen kaupungeista tuttuja sukunimiä sekä velho Magnus Bane.

16-vuotias Tessa Gray on tullut New Yorkista Lontooseen etsiäkseen veljensä. Häntä odottaa Lontoon pelottava alamaailma ja sen asukkaat: vampyyrit, velhot ja muut yliluonnolliset olennot. Tessa löytää turvan ja apua veljensä etsintään Varjometsästäjien luota. Joutuessaan syvemmälle heidän maailmaansa, hän tutustuu Jemiin Ja Williin, jotka ovat parhaat ystävät.

Kirjan alku meni minulta ensin vähän ohi, voi toki johtua englanniksi lukemisestakin. Mutta heti kun pääsin vauhtiin, en voinut laskea kirjaa hetkeksikään. Claren teksti tempaisi jälleen mukaansa ja oli jopa hieman parempaa kuin Varjojen kaupungeissa. Tämän kirjan henkilöt lumosivat ja ihastuttivat enemmän kuin esimerkiksi Clary ja Jace. Etenkin Jem oli minun mieleeni ja toivon hänen esiintyvän enemmän seuraavissa osissa.

Tässä kirjassa ei oltu juurikaan demonien perässä, vaan Varjometsästäjillä oli edessään muunlaisia uhkia. Ja lisäksi etsittiin vastauksia koskien Tessan erikoista kykyä. Ensimmäisen kirjan perusteella seuraavissa osissa on luvassa varmasti myös enemmän "toimintaa" rakkausrintamalla.

Clockwork Angel jäi pyörimään päähän vielä pitkään lukemisen jälkeen, joten en ole vielä voinut aloittaa toisen lahjaksi saamani kirjan lukemista. Yleensä en lue netistä teaser-tekstejä kirjoihin liittyen, mutta tänään tuli selailtua muutamia pätkiä Clockwork Prince -kirjaan liittyen. Harkinnassa on tilata kirja Akateemisesta ale-hintaan. Sen verran on hinkua päästä jatkamaan sarjaa. Kolmas kirja Clockwork Princess tosin ilmestyy englanniksi vasta marraskuussa 2012. Mutta ehkäpä Varjojen kaupungit -sarjan neljäs kirja City of Fallen Angels saadaan suomennettua ennen sitä?

Cassandra Clare - Clockwork Angel, 482 sivua, Walker Books (toistaiseksi ei suomennettu)

2 kommenttia:

Ahmu kirjoitti...

Ikinä en ole tästä kuullutkaan, mutta pitääpä lukea, jos sattuu joskus sopivasti kohdalle! Kiitos vinkistä :)

Hansu kirjoitti...

Suosittelen ehdottomasti lukemaan. Ja varsinkin, jos Claren Varjojen kaupungit -sarja on tuttu. :)