28. kesäkuuta 2012

Pari uutta kirjaa

Hyi, olen ollut ihan liian laiska bloggaaja. Teitä lukijoita on tullut monta lisää, vaikka minun aktiivisuuteni on niin heikkoa. Kesäkuun aikana on tullut luettua tosi vähän. Alkukesästä ostin Ally Condien Rajalla-kirjan ja luin sen. Tämä kakkososa oli kyllä pienoinen pettymys, koska ykkönen oli niin hyvä. Kyllä se tuli vauhdilla luettua, mutta juoni oli kaikin puolin vähän laiha. Ja en oikein innostunut kapinaliikkeestä, jota kirjassa yritettiin löytää. Omaan silmään kapinaliike ei tuntunut eroavan Yhteiskunnasta juuri mitenkään. Sen toimintatavat muistuttivat liiaksi Yhteiskunnan tapoja. Kolmososa on kuitenkin luettava, jos siinä vaikka olisi vähän enemmän vipinää.

Lisäksi tuli luettua jokin aika sitten Nataša Dragnićin kirja Kanssasi aina. Tämä oli vähän kevyempi romanttinen teos, joka oli melko runomainen tyyliltään. Kirjassa oli pääosassa kahden henkilön rakkaus ja suhde, joka sai alkunsa jo lapsuudesta. Runomaisuus näkyi myös toistossa, jota oli paikoin vähän liikaakin. Pääosin ihan mukava kirja, mutta ei se nyt minua liekkeihin saanut.

Eipä sen enempää noista kahdesta kirjasta. Niistä jää nyt pidemmät arviot kirjoittamatta. Tänään hain postista kaksi uutta tuttavuutta. Tilasin Adlibriksesta Cassandra Claren City of Lost Souls -kirjan sekä Beth Revisin A Million Suns -kirjan. Ne ovat siis lukuvuorossa seuraavaksi ja niistä yritän kirjoittaa tänne vähän enemmänkin.


Ally Condie - Rajalla (alkup. Crossed, 2011), 339 sivua, suomentanut Kaisa Kattelus, Tammi 2012

Nataša Dragnić - Kanssasi aina (alkup. Jeden Tag, jede Stunde, 2011), 300 sivua, suomentanut Tiina Hakala, Otava 2012

Ei kommentteja: