2. tammikuuta 2014

Jamie McGuire - Walking Disaster


Luin viime keväänä Jamie McGuiren kirjan Beautiful Disaster ja pidin kirjasta paljon. Kyseinen kirja kertoi Abbysta ja hänen elämänsä muuttumisesta, kun hän tapasi Travisin. Walking Disaster kertoo saman tarinan, mutta Travisin näkökulmasta. 

Lykkäsin tämän toisen kirjan lukemista melko pitkään, koska en ajatellut sen tuovan paljoakaan uutta jo hyvään tarinaan. Mutta kun kirjakaupassa ei ollut hakemiani kirjoja alennuksessa, päätin ostaa tämän vaikka se ei alennuksessa ollutkaan. Vaikka tarina olikin jo tuttu, onnistui Walking Disaster syventämään sitä melko hyvin. Tässä oli myös muutamia uusia juttuja, johtuen näkökulman vaihdoksesta ja joitain toisia kohtia ei käyty läpi yhtä tarkasti kuin aikaisemmassa kirjassa.

Jo ensimmäistä kirjaa lukiessa kävi selväksi, kuinka myrskyisä ja mahdottoman tuntuinen Abbyn ja Travisin suhde oli. Aina kun asiat näyttivät menevän parempaan suuntaan, tuli vastaan uusi ristiriita tai erimielisyys hahmojen kesken. Parhaimmillaan suhde oli kuitenkin intohimoinen ja romanttinen. Lukiessaan tarinaa Travisin näkökulmasta on helpompi ymmärtää, miksi hän päätyy joihinkin ratkaisuihinsa ja toisaalta tuskalliseempaa seurata Abbyn loittonemista vaikeimpina hetkinä. 

Walking Disaster on edeltäjänsä tavoin vahva alusta loppuun. Pää- ja sivuhenkilöt ovat ihastuttavan monimutkaisia luonteeltaan. Vaikka tarina ei olekaan aivan ennalta arvaamaton, jos on lukenut aikaisemman kirjan, osaa Travis kertojana kuitenkin yllättää. Pidin tästä kirjasta ihan yhtä paljon, kuin alkuperäisestäkin ja voin kyllä ehdottomasti suositella kaikille romantiikannälkäisille. Kummankaan osan suomennoksesta en löytänyt mitään tietoa, mutta kirjat oli helppo lukea englanniksikin.

Lukunäyte, s. 128
    I opened the door and set her things on the corner of the sink, looking to the floor. "I was mad. I heard you spitting out everything that's wrong with me to America and it pissed me off. I just meant to go out and have a few drinks and try to figure some things out, but before I knew it, I was piss drunk and those girls..." I paused, trying to keep my voice from breaking. "I woke up this morning and you weren't in bed, and when I found you on the recliner and saw the wrappers on the the floor, I felt sick."

Jamie McGuire - Walking Disaster, 433 sivua, Simon & Schuster UK 2013

3 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Sinulle on haaste blogissani.

Tämä kirjapari on jäänyt niin koukuttamaan takaraivooni.

Joanna kirjoitti...

Onpas hieno! :)

Tanja kirjoitti...

Kaunis!